Anunt important!

Stimati pacienti si apartinatori,

In contextul actual al raspandirii tot mai accelerate a infectiei cu noul Coronavirus Covid-19, dorim sa va precizam cateva aspecte importante:

Clinicile si spitalul nostru isi vor desfasura in continuare activitatea, cu modificari ale fluxului obisnuit de lucru. Medicii nostri isi vor face datoria si vor consulta in continuare pacienti, pentru ca in ciuda contextului epidemiologic, restul patologiilor nu stau pe loc. Agravarea sau ignorarea unui caz medical, poate duce la complicatii majore in cazul in care respectivul caz medical va contracta, in viitor, virusul.

Asistenta medicala trebuie continuata. Inclusiv cazurile cronice trebuie sa beneficieze de asistenta medicala. Continuitatea tramentelor, asigurarea managementului medical corect al fiecarui caz medical in parte, conduce la comorbiditati controlate si evitarea decompensarii/alterarii starii generale de sanatate a pacientilor, protejandu-i astfel, pe cat posibil, de efectele foarte grave ale virusului in eventualitatea contractarii ulterioare a acestuia.

Doar astfel putem degreva sistemul de sanatate de stat, pentru ca pacientii suspecti sau confirmati ca putratori ai virusului sa poata beneficia de intreaga atentie a personului medical calificat in acest sens.

In sensul celor exprimate mai sus, am implementat masuri de siguranta epidemiologica in conformitate cu indicatiile autoritatilor, intre care enumeram:

  • igienizarea periodica (la fiecare jumatate de ora) a tuturor spatiilor/ suprafetelor ce vin in contact cu pacientii.
  • purtarea de echipament de protectie corespunzator de catre tot personalul nostru.
  • Igienizarea tegumentelor, echiparea cu echipament de protectie si temporizarea corespunzatoare a numarului de pacientii ce acceseaza clinicile si spitalul nostru.
  • Interzicerea vizitelor apartinatorilor pacientilor spitalizati
  • Circuit medical modificat pentru pacientii cu patologie respiratorie (pacienti ce se adreseaza specialitatilor ORL, Pneumologie), astfel incat sa poata fi evitata expunerea altor bolnavi la un potential risc epidemiologic.
  • Mentinerea distantei prevazute de recomandarile autoritatilor intre pacientii prezenti in salile de asteptare, precum si intre pacienti si cadrele medicale/ personalul de suport
  • Triajul corespunzator al pacientilor inca de la programarea telefonica, cu intrebari legate de simptomatologie si istoric al calatoriilor, precum si al contactului direct sau indirect cu persoane suspecte/ confirmate ca purtatoare ale virusului
  • Obligativitatea completarii unui chestionar cu privire la cele enumerate la punctul anterior, inainte de admisia in clinici/spital.

In cazul persoanelor ce au obligatia mentinerii starii de autoizolare, respectiv pacienti ce s-au intors din zonele rosii/galbene, va precizam ca nu le putem asigura accesul in clinicile/spitalul nostru.

De asemenea, persoanele ce au intrat in contact direct sau indirect cu o persoana suspecta/confirmata ca purtatoare a virusului, de asemenea, nu le putem asigura accesul in clinicile/spitalul nostru.

Aceste persoane au obligatia de a actiona in conformitate cu indicatiile autoritatilor si avem rugamintea ca responsabilitatea pentru sanatatea comunitatii sa primeze in eventualitatea in care acestia intampina o situatie ce i-ar putea determina sa apeleze la servicii medicale in cadrul companiei noastre. Asadar, va rugam raspundeti cu sinceritate intrebarilor telefonice/ chestionarului si in cazul in care va incadrati in categoriile enumerate mai sus, NU VA PREZENTATI in clinicile/spitalul nostru!

De asemenea, rugam pacientii sa se prezinte neinsotiti de apartinatori la consultatii, exceptand situatiile in care pacientul nu se poate deplasa singur.

Totodata, dorim sa va mentionam, din nou, ca majoritatea specialitatilor medicale din cadrul clinicilor noastre sunt accesibile in mod gratuit, in regim CASMB.

Va vom informa cu privire la orice alta modificare a programului de lucru sau a conditiilor de furnizare a serviciilor medicale. 

Va multumim pentru intelegere!